Casting reclame: Cum să apari în reclame (și să faci bani din asta)

Procesul de casting reclame rămâne o necunoscută pentru mulți actori amatori și tineri aflați la început de drum în domeniul actoriei. E plăcut să ai o nouă sursă de venit și să îți construiești abilități importante în timp ce apari la TV, dar ai nevoie de un minim de informații ca să îți începi cariera de actor care joacă în reclame.

În acest articol descoperi cei 3 pași prin care poți să apari în reclame TV și să fii plătit pentru asta! Acoperim totul – de la casting reclame, poze de profil, portofoliul de candidat și până la câți bani poți câștiga din prima ta reclamă la TV.

 

Descoperă cei 3 pași prin care poți să apari în reclame TV și să fii plătit pentru asta
Descoperă cei 3 pași prin care poți să apari în reclame TV și să fii plătit pentru asta

 

Înainte de casting reclame

Adevărata muncă a unui actor amator sau profesionist care își propune să joace în reclame începe înainte de pornirea camerei de filmat. Pe scurt, iată cei 3 pași pe care îi ai de urmat pentru a fi chemat la un casting reclame:

  1. Înscrie-te în baza de date a unei agenții de casting
  2. Construiește-ți portofoliul
  3. Aplică la castinguri

Să intrăm în detalii.

 

3 Pași pe care îi de făcut înainte de casting reclame
3 Pași pe care îi de făcut înainte de casting reclame

 

Pasul 1. Înscrie-te în baza de date a unei agenții de casting

Un pas absolut esențial pentru a juca în reclame este să lucrezi cu o agenție profesionistă de casting. Noi suntem New Media Casting și în cei peste 12 ani de activitate am ajutat mii de actori să apară în reclame, seriale sau diverse producții TV.

Doar parcurgând acest pas te poți implica în producții realizate cu casting reclame marca New Media Casting, cum este această reclamă realizată pentru Timișoreana:

 

Reclamă realizată pentru Timișoreana, o producție realizată cu casting reclame marca New Media Casting
Reclamă realizată pentru Timișoreana, o producție realizată cu casting reclame marca New Media Casting

 

Click aici, completează formularul de candidat și intră în baza de date New Media Casting.

Bine de știut: O agenție serioasă de casting nu îți cere bani pentru înscrierea în baza de date. Din contră, tu ești persoana remunerată atunci când câștigi un casting și lucrezi pe platoul de filmare!

 

Pasul 2. Construiește-ți portofoliul

Portofoliul este un fel de CV al actorului. Acesta poate să cuprindă:

  • caracteristicile tale personale
  • experiența relevantă de muncă pe platoul de filmare
  • fotografii
  • un video de prezentare
  • recomandări primite de la persoane din industrie

 

Portofoliul este un fel de CV al actorului
Portofoliul este un fel de CV al actorului

 

Portofoliul tău de aplicant New Media Casting va conține 3 elemente:

  • Fotografii profi
  • Detalii despre tine
  • Video About me

 

Un portofoliu care îți reflectă personalitatea te ajută să ieși în evidență și să câștigi mai multe castinguri. Iată câteva sfaturi utile pentru a construi un portofoliu care te reprezintă.

 

3 Sfaturi pentru fotografiile din portofoliu

Fiecare oportunitate de job pe platoul de filmare începe cu un mail: Căutăm persoana potrivită pentru o reclamă”. Aplici, iar portofoliul tău este cel care îți poate asigura participarea la casting (sau nu).

Pentru a-ți spori șansele să participi la cât mai multe castinguri, include în portofoliul tău doar fotografii:

  1. profesioniste
  2. actualizate
  3. și care te reprezintă

 

Include în portofoliul tău doar fotografii profesioniste
Include în portofoliul tău doar fotografii profesioniste

 

De ce fotografii profesioniste?

Pentru că sunt mai clare, lumina este mai bună, iar aspectul general este unul mai îngrijit. Un fotograf profesionist știe să îți pună trăsăturile în valoare fără să te dezbrace de personalitate, iar un set calitativ de fotografii transmite mesajul că îți iei cariera în serios.

 

Știai că odată ce intri în baza de date New Media Casting, ești invitat la sediul agenției pentru o ședință foto și realizarea video-ului de prezentare? Înscrierea în baza de date, precum și realizarea fotografiilor profesioniste și a filmulețului, nu presupun niciun cost din partea ta.

Click aici, completează formularul și înscrie-te în baza de date New Media Casting.

 

Odată ce intri în baza de date New Media Casting, ești invitat la sediul agenției pentru o ședință foto gratuită
Odată ce intri în baza de date New Media Casting, ești invitat la sediul agenției pentru o ședință foto gratuită

 

Actualizează fotografiile frecvent

Nimic nu e mai incomod decât să aplici la un casting, să fii chemat și să te trezești că nu te potrivești cu rolul pentru că nu ți-ai actualizat fotografiile!

Actualizarea frecventă a pozelor de profil devine obligatorie pentru copii, dar nici adulții nu sunt scutiți de efort. E normal să îți schimbi look-ul, să fluctuezi în greutate sau să îți schimbi ușor trăsăturile odată cu trecerea anilor, doar nu uita ca portofoliul tău să reflecte asta.

 

Casting reclame copii

Și copiii joacă în reclamele cu casting realizat de New Media Casting, cum este și cazul reclamei Titi Pădurarul pentru care am colaborat cu Auchan:

 

Și copiii joacă în reclamele cu casting realizat de New Media Casting
Și copiii joacă în reclamele cu casting realizat de New Media Casting

 

Dacă ai în familie o mică vedetă talentată, parcurge pașii din acest articol și mergeți împreună la casting reclame pentru copii.

 

Fii autentic!

Cele mai bune poze sunt acelea în care personalitatea trece de imaginea statică. Atunci când personalitatea ta e evidentă din profilul de aplicant, directorilor de casting le este mult mai ușor să te selecteze pentru rolul perfect.

Dacă ești o tipă de 20 de ani care iubește festivalurile și burgerii de la fast food, nu îți face fotografii serioase în ținute business care nu te reprezintă. Cea mai bună strategie este să fii tu, doar ești în ediție limitată (iar directorii de casting vor aprecia asta)!

În plus, dacă debutezi în câteva reclame care te reprezintă 100%, te vei bucura de un start mai lin în cariera de actor amator care poate fi presărată de multe provocări și refuzuri.

 

Cele mai bune poze sunt acelea în care personalitatea trece de imaginea statică
Cele mai bune poze sunt acelea în care personalitatea trece de imaginea statică

 

Pasul 3. Aplică la castinguri

Acum că ești în baza noastră de date și au un portofoliu bine pus la punct, e timpul să aplici la castinguri!

Cum aplici la casting reclame?

Ai două opțiuni: fie aplici la ofertele de casting primite pe mail, fie accesezi pagina de Casting Calls de pe site-ul nostru pe care o găsești aici.

 

Aplică la casting reclame direct pe site-ul nostru
Aplică la casting reclame direct pe site-ul nostru

 

După casting reclame

Felicitări! Ai luat un casting, dar treaba ta nu s-a terminat aici. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să te prezinți pe platoul de filmare ca un profesionist, chiar dacă te afli abia la început de drum!

  1. Fii punctual(ă)
  2. Pregătește-te de filmare
  3. Respectă indicațiile de pe set

 

Punctualitatea e crucială

O mică armată de oameni lucrează la realizarea unei reclame, emisiuni sau producții TV. Fără punctualitate și profesionalism, programul de la televizor ar fi un haos, iar cele mai noi episoade din serialul tău preferat ar întârzia să apară.

Din fericire, acest lucru nu se întâmplă. Acum ai aflat: punctualitatea este una dintre cele mai importante trăsături de caracter, în special în meseria de actor profesionist sau amator.

 

Punctualitatea e foarte importantă în industrie
Punctualitatea e foarte importantă în industrie

 

Pregătește-te de filmare

Învață-ți replicile, află din timp unde este platoul de filmare și începe ziua de filmare odihnit. Pentru prima ta reclamă, fă-ți temele din timp: află ce ai de făcut, care sunt rolurile persoanelor de pe set, ce este un callsheet sau cum îți încasezi plata pentru ziua de filmare.

Discutăm în detaliu toate aceste subiecte în cursul online You Can Be A Star pe care îl poți comanda cu un click pe acest link.

Acum că ai descoperit pașii prin care aplici la casting reclame, hai să vedem care este venitul suplimentar la care să te aștepți dintr-un astfel de job.

 

Pregătește-te pentru casting reclame cu ajutorul cursului online You Can Be A Star
Pregătește-te pentru casting reclame cu ajutorul cursului online You Can Be A Star

 

Câți bani primești pentru o reclamă?

În general, întrebările legate de buget au același răspuns: “depinde”. Nu facem excepție nici de data asta, dar îți vom da câteva cifre estimative. Bugetul variază în funcție de proiect, de timpul de filmare sau de rolul tău din reclamă.

Ca în orice altă meserie, salariile încep de la câteva sute de lei și ajung la zeci sau chiar sute de mii de euro. Un actor amator cu un rol de figurant într-o reclamă care nu are vreo replică sau o acțiune importantă de făcut se poate aștepta la un onorariu care începe de la 100 de lei pentru o zi de filmare. Figurația specială are un buget mai mare, care începe de la 300 de lei pe zi și poate să ajungă la 1,500 – 2,000 de lei pentru o zi de filmare.

Desigur, salariile pot crește exponențial în funcție de abilitățile și de prestigiul actorului. Reclama recentă de promovare a Elveției ce îi are ca protagoniști pe Robert De Niro și Roger Federer are cu siguranță un buget pe măsură. Onorariul lor nu este modic, dar carierele celor doi le-au câștigat un binemeritat loc pe lista celor mai bine plătiți actori de reclame!

 

Reclama recentă de promovare a Elveției ce îi are ca protagoniști pe Robert De Niro și Roger Federer
Reclama recentă de promovare a Elveției ce îi are ca protagoniști pe Robert De Niro și Roger Federer

 

Cum câștigi mai mult din reclame

Chiar și meseria de actor amator îți poate aduce un venit bunicel, în special dacă participi la cât mai multe castinguri și îți îmbunătățești abilitățile cu fiecare nouă experiență.

Iar dacă ai nevoie de ajutor ca să scapi de emoții, să ai încredere în tine și câștigi mai multe castinguri, descarcă cursul online You can be a star. L-am creat special pentru actorii aflați la început de drum care vor să se prezinte la casting reclame într-un mod profesionist. Click aici pentru mai multe detalii.

 

Poți să câștigi mai mult din reclame dacă te pregătești mai bine pentru casting reclame
Poți să câștigi mai mult din reclame dacă te pregătești mai bine pentru casting reclame

 

Suntem sociabili ?

Urmărește-ne și pe Facebook sau Instagram ca să descoperi ultimele reclame realizate cu talent marca New Media Casting!

Iar dacă faci deja parte din baza noastră de date, iată un mic sfat: adaugă-ne adresa de mail la favorite (team@newmediacasting.ro) și-ai să primești ultimele oportunități de casting reclame direct în Inbox!

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn

New Media Casting utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea si în activitatea curentă a New Media Casting cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie.

Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie.

Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

Privacy Settings saved!
Setari

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Aceste cookie-uri ne permit să numărăm vizitele și sursele de trafic, astfel încât să putem măsura și îmbunătăți performanța site-ului nostru.

Urmărim informațiile anonimizate ale utilizatorilor pentru a ne îmbunătăți site-ul.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

Decline all Services
Accept all Services